Fase 2: De software-inrichting

In de tweede fase wordt er door MRDM een stuk software ingericht waarmee wij uw data kunnen verwerken. Deze software wordt wekelijks gereleased en bestaat uit een aantal componenten zoals bijv. de wijze waarop we uw data verwerken en een kwaliteitscontrole.

Op basis van de gekozen registratie(s) en onze ervaringen hanteren wij een standaard wijze van verwerking van uw data. We verwerken de aangeleverde data volgens een standaard update aanleverscenario. Om onze software goed in te richten hebben we ook een eerste test batch aanlevering nodig voor de betreffende registratie. Om onze software zo goed mogelijk te kunnen testen ontvangen we graag representatieve data (in kwaliteit en aantallen). Deze gegevens worden nog niet ingelezen in de database van de betreffende registratie. Het testen van de software en inrichten van het aanlevertraject noemen we ook wel de connectfase.

Belangrijke zaken die wij nodig hebben om uw data goed te kunnen verwerken zijn:

• Hoe worden data bij ons aangeleverd – doet u dit als ziekenhuis zelf of gaat dit via een derde partij?
  • Hoe worden data door ons verwerkt? Voor de randvoorwaarden en uitgangspunten van de dataverwerking gebruiken wij een aantal standaarden, deze worden beschreven in ons aanleverscenario
  • In welke frequentie wordt er aangeleverd?
info

Om gedurende het hele registratiejaar zo realistisch en betrouwbaar mogelijk te kunnen rapporteren over kwaliteit van zorg, adviseren wij u eenmaal per maand data bij MRDM aan te leveren. Actuele rapportages maken het voor u als ziekenhuis mogelijk om tijdig op kwaliteit te kunnen sturen.