Voor zorginstellingen

Inzicht in uw data en wetenschappelijk onderzoek

Bij MRDM streven we ernaar om zorginstellingen en zorgverleners van de best mogelijke tools te voorzien om inzicht te krijgen in hun kwaliteit van zorg. Een van onze services is het aanbieden van data exports die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Op deze pagina leggen we uit wat de Eigen Data export is en hoe u er optimaal gebruik van kunt maken.

Wat is een eigen data export?

Een Eigen Data Export stelt ziekenhuizen in staat om hun historische data, die is aangeleverd aan MRDM, in een gestructureerd en gevalideerd formaat te ontvangen. Deze exports kunt u gebruiken in rapportages om inzicht te krijgen in bepaalde patiëntinformatie, (interne) processen wilt verbeteren, of diepgaande analyses wilt uitvoeren.

Hoe werkt het?
  • Data Aanvraag: Via de Data Request applicatie kunt u automatisch de historische data van uw zorginstelling aanvragen.
  • Exporteren: De aangevraagde gegevens worden vervolgens geëxporteerd vanuit onze database naar een .xlsx-bestand.
  • Bestandsformaat: U ontvangt de data in een overzichtelijk .xlsx-bestand. Hierbij zijn de variabelen in hun orginele naam beschreven. Bijvoorbeeld ‘Locprim’.
  • Datadictionary: Om de betekenis bij de variabelnamen te zoeken, kunt u de datadictionary raadplegen. Hierin kunt u de exacte betekenissen vinden van elke term en de bijbehorende optieset.
Waar vind ik de datadictionary?
  • Bezoek onze supportpagina.
  • Selecteer uw organisatie en vervolgens de relevante registratie.
  • Onder ‘downloads’ vindt u de datadictionary.
  • Vergeet niet de correcte versie van de datadictionary te downloaden voor een accurate interpretatie van uw gegevens.
Standaard en gekoppelde data exports
  1. Standaard Data Export:
    • Geleverd als een xlsx-bestand.
    • Elke dataset staat op een afzonderlijk tabblad.
  2. Gekoppelde Data Export:
    • Hier worden datasets samengevoegd op één tabblad, waarbij alle mogelijke combinaties van patiëntgegevens worden gekoppeld.
    • Let op: deze datasets worden niet gecontroleerd op medische relevantie.

Voorbeeld: Voor een patiënt met twee behandelingen (A en B) en twee interventiedata (C en D), resulteert dit in vier gecombineerde datasets: AC, AD, BC en BD.