Export

Nadat u patiëntgegevens heeft ingevoerd wilt u deze data voor onderzoek, bijsturen of voor andere doeleinden in één oogopslag per registratie kunnen inzien. Dit kan door middel van een export. In een export is alle, door uw zorginstelling, ingevoerde data van de betreffende registratie in te zien. Dit exportbestand wordt opgeleverd in de vorm van een Excel bestand waarbij de verschillende vragen zijn teruggebracht tot een gecomprimeerde naam, ‘lokalisatie 1e colorectaal carcinoom’ wordt voor de DCRA bijvoorbeeld teruggebracht tot ‘locprim’. De betekenis van deze variabelen en de bijbehorende ‘optionset’ vindt u in de datadictionary. De datadictionaries zijn te downloaden van onze documentatie pagina.

U kunt zelf (nog) geen export maken. Indien u graag een export van uw gegevens wenst te ontvangen dan kunt u een aanvraag per mail versturen naar servicedesk@mrdm.nl. In deze aanvraag vermeldt u vervolgens voor welke zorginstelling en welke registratie u graag een export ontvangt. Voorwaarde voor het ontvangen van de export is dat u óf contactpersoon bent van, óf dat u beschikt over een registratie-/DataEntry account voor, de betreffende registratie.

Tevens hebben wij uw 06-nummer nodig voor het versturen van het wachtwoord van het exportbestand. De export wordt via ZIVVER naar u verstuurd. ZIVVER is een programma van waaruit het mogelijk is om beveiligde mails te versturen, zo kunnen dus ook bestanden met gevoelige gegevens zoals patiëntdata op een veilige wijze naar u worden verzonden. U ontvangt een link naar de ZIVVER-omgeving per e-mail. Zodra u op deze link klikt wordt een sms-code verstuurd naar het door u opgegeven mobiele nummer. Na het invoeren van de door u ontvangen code kunt u het bericht in ZIVVER openen en vindt u het exportbestand in de bijlage.