Invoeren patiëntgegevens

Nieuwe patiënt aanmaken

Om een nieuwe patiënt aan te maken klikt u op ‘Toevoegen patiënt’ aan de linkerkant van uw beeldscherm.

Vervolgens komt u in een scherm waar de gegevens van de patiënt gevraagd worden. Via de knop ‘Volgende sectie’ onderaan de pagina gaat u elke keer naar het volgende scherm (sectie) waar u de gegevens van de patiënt verder kunt aanvullen.

Mogelijkheden invoerscherm

In de linker kolom staan de diverse secties (hoofdstukken) van de registratie vermeld. Standaard begint u bij de eerste sectie en door op de knop ‘volgende sectie’ te klikken gaat u door. U kunt echter ook rechtstreeks een sectie kiezen door in de linker kolom te klikken op de gewenste sectie. U komt dan direct bij de vragen die bij deze sectie horen.

Het menu in de linker kolom is zo ingedeeld dat u kunt zien wat de hoofdstukken zijn en welke secties hieronder vallen. In de meeste registraties is dit Algemeen (Identificatie of Patiënt) met daaronder een episode, verrichting en/of tumor. U kunt het onderscheid zien door het inspringen van de menu-opties.

In het registratiesysteem zijn er een aantal velden waarbij er een uitklapmenu tevoorschijn komt als u in het invulveld staat. Door een gedeelte van de gewenste antwoordoptie in te typen verdwijnen er keuzeopties en worden de keuzeopties overzichtelijker. Bijvoorbeeld wanneer er naar het behandeld ziekenhuis wordt gevraagd kunt u het betreffende ziekenhuis aanklikken in de voorgeprogrammeerde lijst die tevoorschijn komt. Als u de eerste letters van uw ziekenhuis, of de plaatsnaam van uw ziekenhuis, intypt verdwijnen er een aantal keuzeopties. Zo vindt u gemakkelijk de juiste zorginstelling in de lijst.

In de vragenlijst staat ook een groen icoontje weergegeven. Door op het groene icoontje te klikken klapt een informatieveld open met extra toelichting. Wanneer u opnieuw op het icoontje wordt geklikt verdwijnt de aanvullende informatie weer.

Indien u per ongeluk een verkeerde antwoordoptie heeft aangeklikt dient u eerst het desbetreffende antwoord in het invulveld te verwijderen (via de delete/backspace knop op uw toetsenbord). U kunt vervolgens het juiste antwoord alsnog in typen.

Indien u iets verkeerd invult verschijnt er een foutmelding en wordt de waarde niet opgeslagen.

Wanneer u een nieuwe sectie opent geeft het systeem aan welke vragen verplicht zijn om in te vullen door middel van een rode balk en rood uitroepteken. Daarnaast kan het systeem een antwoord als onwaarschijnlijk inschatten, dit wordt aangegeven door middel van een oranje balk.

Door middel van de het waarschuwingsteken, wordt aangegeven dat erin dat betreffende veld een onwaarschijnlijke waarde is ingevoerd. Dit hoeft niet direct te betekenen dat dit niet ingevuld kan worden, maar is bedoeld om de ingevulde waarde onder de aandacht te brengen bij degene die aan het registreren is. Bij een oranje balk wordt de ingevoerde waarde dus wel opgeslagen, maar let goed op of de ingevulde waarde correct is. Alle wijzigingen die gedaan worden, worden automatisch opgeslagen in het systeem tenzij er anders staat aangegeven.