Autorisatiematrix

Hoe komt de informatie op Zorginzicht terecht?

Voordat de indicatorenuitkomsten op Zorginzicht gepubliceerd worden, moet een ziekenhuis of instelling aangeven met welke partij de informatie mag worden gedeeld. Dit gebeurt in de autorisatiematrix, een module binnen de DataEntry omgeving. De autorisatiematrix opent jaarlijks op 29 januari. Klik hier voor de handleiding van de authorisatiematrix.

De (gemandateerde) Raad van Bestuur geeft voor elke indicator per registratie aan wie welke informatie krijgt te zien. Zorginstellingen die IGJ en/of ZiNL autoriseren voor de voorlopige indicatoren (berekeningen kunnen wijzigen), hoeven daarna niet opnieuw te autoriseren voor de definitieve indicatoren. De uitkomsten op de kwaliteitsindicatoren levert MRDM niet rechtstreeks aan de IGJ en ZiNL (op een enkele uitzondering na). Als een zorginstelling deze partijen autoriseert in de autorisatiematrix, levert MRDM de betreffende gegevens door aan DHD. DHD zet de gegevens vervolgens in het portaal OmniQ, waar de zorginstelling ervoor kan kiezen de gegevens over te nemen of alsnog zelf in te vullen. Pas als de zorginstelling de gegevens accordeert in OmniQ levert DHD de gegevens door aan IGJ en ZiNL.

Klik op de knop hieronder om naar de authorisatiematrix te gaan (beschikbaar vanaf 29 januari).

Met welke partijen kan een zorginstelling informatie delen?

• Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) (via DHD OmniQ)
  • Zorginstituut Nederland (ZiNL) (via DHD OmniQ en rechtstreeks)
  • ZN
  • Patiëntenfederatie Nederland
  • Borstkankervereniging Nederland (BVN)
  • Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)
  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH)

Het Transparantieportaal voor uw zorginstelling

De planning en deadlines binnen het Transparantieportaal kunnen verschillen voor ziekenhuizen en zelfstandige klinieken.  Klik op de link hieronder die past bij uw zorginstelling om de juiste informatie en deadlines voor uw zorginstelling te zien.