Veelgestelde vragen

Inhoud

Wat betekent de interquartile range (IQR) bij indicatoren waarvan de mediaan wordt weergegeven?

De mediaan (of tweede kwartiel) geeft de waarde aan waaronder de helft van de data liggen. Het eerste kwartiel geeft de waarde aan waaronder een kwart van de data liggen, het derde kwartiel de waarde waaronder drie kwart van de data liggen. Het verschil tussen het eerste en het derde kwartiel wordt de interquartile range genoemd. In deze range ligt dus de helft van alle data. Hoe groter deze range hoe verder de data uit elkaar liggen. De IQR is daarom een manier om de spreiding in de data aan te geven.

Wat betekent de standaarddeviatie (SD) bij indicatoren waarvan het gemiddelde wordt weergegeven?

De standaarddeviatie is een manier om de spreiding rondom een gemiddelde aan te geven. De standaarddeviatie zegt iets over de afstand van de individuele observaties ten opzichte van het gemiddelde. In een normale verdeling ligt 95% van alle waardes tussen het gemiddelde en ±1,96 * SD. Bij een kleine SD liggen de data dus dicht bij elkaar, bij een grote juist verder van elkaar af.

Navigatie

Hoe wissel ik tussen de verschillende datasets van een registratie?

Dit doet u via het menu bovenaan. Klik op het pijltje voor de dataset waarin u zich nu bevindt en volg de uitklapbare menu’s om naar de gewenste pagina te gaan.

Hoe wissel ik tussen registraties?

Via het menu bovenaan kunt u eenvoudig vanuit elke pagina op het dashboard naar een andere registratie navigeren.

Klik op de registratie waarin u zich nu bevindt of het pijltje ervoor en volg de uitklapbare menu’s om naar de gewenste pagina te gaan.

Ik heb rechten voor meerdere zorginstellingen, hoe wissel ik hiertussen?

Klik in de groene balk links op het Account icoon om een andere zorginstelling te selecteren.

Wisselen kan alleen wanneer er meerdere zorginstellingen gekoppeld zijn aan het mailadres waarmee u bent ingelogd.

Hoe verander ik de taal van het dashboard?

Klik in de groene balk links op het Instellingen icoon om de taal van het dashboard aan te passen:

Overig

Kan ik de uitkomsten met meerdere meetmomenten ook in een tabelweergave zien?

Jazeker! U kunt eenvoudig wisselen tussen grafiek- en tabelweergave via het icoon rechtsboven in de header van de tabel/grafiek.